Vesti

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će u akademskoj 2020/2021. godini letnja škola „Jedinstvo u različitosti: lokalno naspram globalnog“ biti održana u periodu od 28. juna do 2. jula u virtuelnom prostoru.

I ove godine Letnja škola namenjena je studentima master i doktorskih studija muzike, drame, likovnih i primenjenih umetnosti i istorije umetnosti. Svi zainteresovani studenti mogu se prijaviti na adrese: marinajmarkovic@gmail.com i marija.masnikosa@gmail.com do 25. juna 2021. godine, nakon čega će im biti prosleđen pristupni link za predavanja, koja će se održavati putem ZOOM platforme.

Više o informacija o letnjoj školi „Jedinstvo u različitosti: lokalno naspram globalnog“ možete pročitati u brošuri.

Plakat možete da preuzmete putem sledećeg linka.

Konferencija Muzika i umetnost u oblikovanju evropskog kulturnog identiteta, u organizaciji Katedre za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti, se održava 8. i 9. aprila 2021. godine u virtuelnom formatu.
Nastava u okviru Žan Mone modula Muzika i umetnost u oblikovanju evropskog kulturnog identiteta u akademskoj 2019/2020. počinje u petak 11. 10. 2019. godine.
Nastava u okviru Žan Mone modula Muzika i umetnost u oblikovanju evropskog kulturnog identiteta u akademskoj 2018/2019. počinje u petak 19. 10. 2018. godine.

Izvršna agencija za obrazovanje, audio-vizuelne umetnosti i kulturu (EACEA) dodelila je Žan Mone plaketu Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Žan Mone plaketa ima dvostruki značaj. Ona prvenstveno služi kao oznaka kvaliteta u okviru studija evropskih integracija i reprezentuje dostignuća Žan Mone modula Muzika i umetnost u oblikovanju evropskog kulturnog identiteta na tom području. Istovremeno, ona obezbeđuje vidljivost Žan Mone aktivnosti, predstavljajući je kao žarište promocije evropskih pitanja unutar naše institucije i izvan nje.

Nastava u okviru Žan Mone modula Muzika i umetnost u oblikovanju evropskog kulturnog identiteta u akademskoj 2017/2018. počinje u petak 20. 10. 2017. godine.

Na poziv Fondacije Tempus Erasmus+ kancelarije u Srbiji, prof. Marija Masnikosa i prof. Ivana Perković učestvovale su u radu radionice „Razvoj i prijava Erazmus+ Žan Mone projekata“, koja je održana 4. decembra 2017. godine u Hotelu Metropol Palace u Beogradu. Svoja iskustva u radu na Žan Mone projektima, prof. Perković i prof. Masnikosa predstavile su u segmentu radionice koji je bio posvećen Žan Mone projektima u oblasti umetnosti. Prezentacija je nosila naslov: “Musical Identities and European Perspective: Interdisciplinary Approach – iskustvo jednog uspešno završenog projekta“. Više o tome dostupno je putem linka: http://erasmusplus.rs/radionica-razvoj-i-prijava-zan-mone/?langkl=lat.

Na poziv Grupe za visoko obrazovanje, Fondacije Tempus Erazmus+ kancelarije u Srbiji, prof. Marija Masnikosa i prof. Ivana Perković učestvovale su u radu Erasmus+ Kontakt seminara, koji je održan u okviru Sajma visokog obrazovanja 17. oktobra 2017. godine. U okviru prezentacije “Jean Monnet Module: Music and Art in the Shaping of European Cultural Identity“, prof. Perković i prof. Masnikosa iznele su svoja iskustva u prijavi i realizaciji Žan Mone modula (MIDEP /2014–2017/), koji je od strane Erasmus+ kancelarije u Srbiji prepoznat kao “best practice example“, a takođe i iskustva u prijavljivanju novog Žan Mone modula (ARTE) čija je realizacija otpočela 1. oktobra 2017. godine. Više o tome dostupno je putem linka: http://erasmusplus.rs/hedufair-2017/?langkl=lat.

Prof. dr Marija Masnikosa, rukovodilac Žan Mone modula „Muzika i umetnost u oblikovanju evropskog kulturnog identiteta“, učestvovala je na bijenalnoj Žan Mone konferenciji pod nazivom “A Turning Point for Europe“, koja je održana u Briselu 27. i 28. novembra 2017. godine. Više o tome dostupno je putem linka: https://ec.europa.eu/education/events/2017-jean-monnet-bico_en.